Aandelen Spotify

Het aandeel Spotify op de beurs in New York daalde toen er bekend werd gemaakt dat Amazon een muziekdienst gaat lanceren. Dit meldt nieuwswebsite Nu.nl

Amazon is van oorsprong een webwinkel. Amazon is een van de eerste bedrijven die producten/goederen via het internet verkocht. Momenteel zijn er zowel wereldwijd als nationaal verschillende spelers die online producten, goederen of diensten aanbieden.

In eerste instantie verkocht Amazon enkel boeken. Dit is de laatste jaren alleen maar groter geworden. Momenteel maakt Amazon miljarden winst door verschillende goederen online te verkopen. Hiernaast bepaalt AWS een belangrijk onderdeel van de winst. AWS is een grote aanbieder van clouddiensten.

Naast dat Amazon al een betaalde muziekservice heeft die Amazon Music Unlimited heet, willen zij met de nieuw gratis muziekdienst concurreren met Spotify. Ook bij Spotify heb je de mogelijkheid om gratis muziek te luisteren. Dit wordt bekostigd door verschillende advertenties. Deze hoor je tijdens het luisteren van muziek. Spotify heeft momenteel meer dan 100 miljoen betalende klanten en rond de 90 miljoen betalende klanten. Ook Amazon spreekt van tientallen miljoenen betalende klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *