Twitter verliest gebruikers

Het Social Media platform Twitter heeft het eerste kwartaal van 2019 weer enkele gebruikers verloren. Twitter ging van 336 miljoen gebruikers in 2018 naar 330 miljoen gebruikers in het eerste kwartaal van 2019. Dit meldt nieuwswebsite Emerceop basis van gepubliceerde cijfers van Twitter.

Het bedrijf Twitter maakte in het eerste kwartaal van 2019 wel meer winst in vergelijking met vorig jaar. Ondanks dat zij gebruikers verloren. Dit komt voornamelijk omdat zij veel advertenties inzetten op het Social Media platform. Dit levert veel geld op voor het bedrijf en is ook voornamelijk het businessmodel van Twitter.

Twitter werd in 2006 opgericht in Amerika. Inmiddels maken vele gebruikers in diverse landen gebruiker van het gratis internetdienst. Bij Twitter kunnen er korte berichten worden gepubliceerd. Het aantal tekens bedraag maximaal 280. Wat erg weinig is. Het komt er op neer dat je vertelt waar je mee bezig bent of dat je het platform juist gebruik om je mening te uitten. Mooi en korststondig gezegd het een Twitter bericht een ‘tweet’.

Naast dat het mogelijk is om zelf berichten te plaatsen, is het ook mogelijk om op andere berichten te reageren. Daarnaast kun je ook veel mensen volgen. Veel bekende figuren zoals acteurs of politici hebben vaak ook een Twitter account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *